Een top resultaat en een gezondere lifestyle
01 oktober 2013 

Een top resultaat en een gezondere lifestyle

Drie maanden geleden ben ik begonnen met online begeleiding via TLV met de simpele reden; een lifestyle te ontwikkelen waarbij ik mij prettig voel!

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met fitness, nadat ik een scheenbeenvliesontsteking had opgelopen tijdens het voetbal en deze sport niet meer kon uitoefenen. De eerste maanden heb ik mij in de sportschool laten ‘begeleiden’. Dit was niet meer dan een simpel schema, waarbij de nadruk meer lag op het cardio gedeelte. Ondanks mijn inspanningen bleven de resultaten uit of waren deze minimaal. Ik wist ik moest wat aan mij voeding gaan doen. Ik ben toen i.p.v. 3 keer eten op een dag naar 6 keer per dag gegaan. Het eten bestond veelal uit cruesli met yoghurt, ontbijtkoek, brood, etc. Ook hierna merkte ik weinig verschil en liep de gehele dag met een opgeblazen gevoel rond.

Er moest nu maar eens verandering komen in mijn levensstijl. Ik wilde ook wel eens progressie maken in de sportschool, meer energie krijgen en mij fitter gaan voelen.

TLV Facebook

Via Facebook ben ik bij TLV terecht gekomen. Aan de hand van een intakeformulier hebben Bram en Melvin voor mij een plan uitgestippeld. Iedere week werd mij huidige eetpatroon stapje voor stapje gewijzigd. Dit doormiddel van duidelijke en heldere omschrijvingen over voeding en wat voor voedingsmiddelen je juist wel en niet mag nuttigen. Het fijne vond ik dat jezelf je voeding bepaalde wat je tot je nam en dat je hierin volledig vrij werd gelaten. Zodoende kreeg je steeds meer besef en ging ik mij er meer in verdiepen.

Trainingsschema’s

De trainingschema’s zijn overzichtelijk, alhoewel ik in het begin erg moest wennen aan de oefeningen. Tijdens mijn begeleiding heb ik een aantal verschillende trainingschema’s gevolgd. Deze zijn redelijk intensief en ik zal liegen als ik zeg dat ik mij er altijd aan heb kunnen houden.

Ups en downs

In de afgelopen maanden heb ik ook een mindere periode gekend, door het overlijden van een familielid en een korte vakantie. Dit speelde in de laatste 3 weken van mijn begeleidingsperiode. Ik kwam niet veel toe aan sporten en greep sneller naar een snack. Ik ben mij hierdoor bewust geworden dat voorbereiding echt het halve werk is!

Kortom

Bram en Melvin hebben mij in laten zien wat er mogelijk is met je lichaam wanneer je bewust word op het gebied van voeding en training. Ik voel me een stuk energieker, fitter, conditioneel top en iedere dag gemotiveerd! Het is een lifestyle die ik een ieder kan aanbevelen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen